dinsdag 6 september 2016

Eten uit het kombuis week 7

Dag 43*** Ik eet alleen
Super omelet.

Omelet met beetje melk, gemixte kruiden, ham, uitje, champignons, kaas.

 S;avonds*** eet alleen, maar kook gelijk voor morgen.

Bami met ei.

Ik heb de helft van de omelet vanmiddag gegeten, de anderen helft doe ik zonder de kaas, door de bami, met paprika, 1/2 blikje mais, uitje. Met pindasaus en geroosterde uitjes.
Dag 44*** 

Bami met ei.

Volgende dag eten we weer samen, Bami die ik opbak van gisteren.Pindasaus en geroosterde uitjes, Nu met een augurkje en zilveruitje fijn gehakt erbij.
 Dag 45**
Gekregen mosselen

We hebben mosselen gekregen van de buren. We hebben er niet veel voor aan boord, maar we koken ze in de kippenbouillon, halen ze uit de schelp, bakken ze met een uitje en paprika, kerrie poeder, bakken er brood bij en met knoflook saus hebben we genoeg voor samen. Bedankt buren.
 Dag 46***
Italiaanse tosti.

Ik noem het Italiaans omdat ik cervelaat met kaas en tomaat gebruik. Op de tomaat nog wat Italiaanse kruiden en bakken als een tosti. Jammie


Sávonds.***
Bietjes met filetlapjes en aardappels.

De bietjes zijn vacuüm verpakt en lang houdbaar en gegaard. alleen in blokjes snijden rauw uitje erbij en even opwarmen in pannetje. Filet lapjes bakken met mix kruiden en aardappels koken. van vocht van de aardappels jus maken met poedertje. Lekker Hollands prakje.
 Dag 47***
S;middags
Ham met meloen.
Sávonds **
Doperwten met worteltjes, aardappelpuree, varkenslapje.

Klein blikje groente, vacuüm verpakt varkenslapje, aardappelpuree uit een zakje met een beetje mosterd toegevoegd. Simpel











Dag 48***


Zonnepitten brood.
Vers brood gebakken met zonnebloempitten. Als hij net uit de oven komt, kaas erop dat net nog een beetje smelt.

















                                                                        

sávonds ***
Goulash   

1/2 ui 1/2 paprika bakken, blikje goulash toevoegen,  opwarmen, verse fijn gehakte peterselie erover. Wij eten het met rijst, maar aardappelpuree is ook lekker.















                                                                   
Dag 49 ****

Per ongeluk lekkere pasta. 

We willen romige mie maken, bakken een 1/2 ui, 1/2 paprika, 1/3 blik sperzieboontjes, 1/2 blik ham in blokjes. Als ik de saus erin doe, is deze niet van een romige kleur maar geel. Het is kerriesaus. Omdat ik alle verpakkingen van de zakjes heb gehaald en daarna op de zakjes heb geschreven wat er in zit, is het bij deze toch mis gegaan. De mie gaat toch erdoor heen en verrassend genoeg is het heel erg lekker. Dit gaan we vaker maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten