Hebbedingetjes in ons kombuis

Voor ons handige hebbedingetjes die onmisbaar zijn in ons kombuis.
Naast het standaard servies potten en pannen. 4 borden, 4 schaaltjes, 4 plastic bekers, 2 koffie bekers. 3 pannen van groot, middel, klein. 2 koekenpannen, vorken, messen, lepels. Broodmes, slagersmes, aardappelschillen, kaasschaaf,  opener, liter maat.
 Ons mini pannetje, precies 2 eitjes, genoeg voor het maken van een sausje (pindasaus, groentesaus) of een 2 persoons- blikje met groente,  Past precies op het kleinste pitje, zelf met al 2 pannen op het vuur.
 Cake blik silicone, Hier bak ik ons brood in. Roest niet en gemakkelijk schoon te maken. Brood blijft niet plakken na het bakken.
 Onze inklap vergiet,
Neemt weinig ruimte in beslag,

 Deze ouderwetse handmixer, ooit gevonden op een rommelmarkt, maar zo fijn zonder stroom toch, beslag, roux voor soepen, deeg.
 Deze mini maatbeker gebruik ik bijna dagelijks!
Geeft tot max 150ml aan, precies voor de sausjes die ik maak, maar ook 1 bekertje is precies de hoeveelheid rijst, pasta, die we eten.
 Deze italiaanse kruiden, alleen nog gevonden bij Xenos, 4 soorten, meeste met thijm, oregano, knoflook als basis, en elk soort een ander kruid erbij gevoegd, dus toch 4 unieke soorten kruiden.
 Deze kruidenmix, is af en toe verkrijgbaar bij de Lidle die koop ik dan ook met 4 van elk soort in. 1 Potje nodig om alles te kruiden in 1 keer.
 Kunststof weegschaal, gebruik hem vooral om het broodmix af te wegen en spaghetti, De boven kom kan op zijn kop op het weeg gedeelte en neemt weinig ruimte in. Tevens voor grote dingen kan hij ook wegen zonder de kom.Handmatig te ijken.
 Deze tupperware bak heb ik al jaren, gebruik hem ook in de huis keuken. Kneed er mijn deeg in, pannenkoeken mix .De hand mixer past precies in de kleine deksel, zo heb je weinig opspattend nat, Kan luchtdicht afsluiten, zo kan ik vloeistoffen makkelijk in de koelkast bewaren, zoals soep, deeg, Tevens is een liter maat voor grotere hoeveelheden.
 Ja en dan mijn laatste uitvinding, de bakjes van de chinees, 3 verschillende, de lage om restjes in te bewaren, of zakjes van saus mixen (haal de verpakkingen eraf om afval te besparen) De hoge bakjes, rijst, macaroni, brood mix, dropjes, toastjes, blok kaas enz, De bakjes met 2 vakjes, gebruik ik het meest roulerend, ene kant half ui, half paprika, half blikje champignons, kip/rund bouillon blokjes met de deksel erop blijft de geur,vocht, smaak gescheiden. door de doorzichtige deksel is er gemakkelijk te zien wat er in zit.


Mijn kruidentuintje, of te wel het deck tuintje.
Peterseli, bieslook, Basilicum, Thijm. Heb hydrocultuur geprobeerd maar dat is mislukt, maar is de aarde bleef het leven. Het groeit alleen niet zo hard, misschien toch het zoute water? Maar ik heb er veel plezier van gehad, van kruiden in gerechten, kruiden boter, of als smaak versterker in de saus, of salade. Tevens vond ik het leuk iets levends aan boord te hebben.




















Wat we nog aan willen schaffen: Tips van mede lezers of mede vertrekkers. Snelkookpan, grillpan, wonderpan, nieuw servies iets uitgebreider, afdruiprek inklapbaar, kleine wok, tomaten mesje,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten