vrijdag 4 november 2016

Eten uit het kombuis week10

Dag 1
Bami met ham ***
1/2 blik ham, 1/2 blik boontjes, ui, 1/2 paprika. 1/2 zakje bami mix.


Dag 2.
Zelf gebakken zonnebloembrood.***

!/2 zak broodmix afbakken, omdat het niet echt heel warm weer rijst het brood niet goed, maar met een klein schepje suiker en scheutje olijf olie gaat het wel goed.
Lekker gezond met kaas en komkommer en tomaat, uit de peper molen beetje peper voor de pit.

 Savonds
Maissoep. ****

Sávonds maak ik zelf maissoep van nog een half over gebleven blikje. Boter smelten, en met bloem een papje maken. Laten garen, Afblussen met mais sap uit het blikje, en kippenbouillon. Daarna de mais erdoor en even doorkoken.

 Dag 3
Home made friet met hachee.

Aardappels met schil in reepjes snijden, Patat voor bakken, afkoelen en nog eens bakken. Blikje hachee opwarmen. Fijn gesnipperd uitje erover.  Friet op z'n Vlaams.





Dag 4
Lente uien soep**

Uit een zakje lente uien soep, met een fijn gesneden lente uitje erdoor en fijngehakte bieslook uit eigen boord tuintje.




Sávonds.
Sla, gekookte aardappel en filetlapje met champignons. 

Aardappels koken, filetlapje bakken met champignons, sla maken met restjes die er nog zijn. tomaat, komkommer, paprika, augurk,jus gemaakt uit potje.
Dag 5, 
Maaltijd salade tonijn. ***

Sla, Tonijn kidney bonen, komkommer, gekookt ei, Tomaat, Paprika, Sla saus.






Dag 6
Broodje hamburger.***

Zacht broodje, Vacuüm verpakte hamburger, Gebakken spek, sla komkommer, tomaat en saus naar keuze.








Dag 7.
Spaghetti bolognese.

Spagethi, 1/2 ui bakken, met 1/2 paprika, champignons. met blikje gehakt balletjes in Italiaanse saus,  Zelf naar smaak thijm,oregano, en verse basilicum toevoegen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten